Edebiyat ve Yazar Nereye gidiyoruz?

Nereye gidiyoruz?

Hiç yorum yok
Nereye gidiyoruz? Bugünkü konum Nereye gidiyoruz başlıklı bir yazım? Sebebi nedir derseniz? Takip ettiğim bir blogger arkadaşım güzel bir konuya değinmiş.Bende bir haftadır bu konuda yazmak istiyordum fakat fırsat bulamadım ve aklıma geldikçe de sinirlendiğim bir konu.

Bazı kanalların (isimleri önemli değil) kadın programların da, karılarını öldürmüş bir adamı reyting uğruna yayına çıkarmaları.Adam bir değil birden fazla karısına şiddet uygulamış bir kişi.Bu kişiyi ben erkek olduğum halde görmeye tahammül edemiyorum.Tüm Türkiye'de büyük küçük herkesin seyrettiği mecralarda bu kişiyi sergiliyorlar.

Fjords

Türkiye her konuda hızla değişirken insan biz 'Nereye Gidiyoruz' demeden edemiyor.Gerçekten 'Nereye Gidiyoruz'? Toplum olarak travmamı yaşıyoruz.Her olan olayı kabullenir olduk farkında mısınız? Her olayı kabullenmek sağlıklı beyinlerin yapacağı bir şey değildir.

Bu yukarıda ki bir örnek.'Nereye Gidiyoruz' millet çağ atlarken biz geri gitmeye mi başladık? Bu yaz farkında mısınız ne çok kişi boğularak öldü? Sabah işe giderken İstanbul gibi metropol şehirde insanlar ölüyor.Adam açık damperle üst geçitlerin altından geçmek isterken trafik terörü estiriyor,insanların ölümüne sebep oluyor.Yol verme tartışmalarında insanlar birbirini vuruyor.Pikniğe giden insanlar iki et yiyecek diye koca ormanı yakıyor.Bu yaz Ege ve Antalya taraflarında yanan ormanları hatırlayın.


Maaşını bir ay alamadı diye ev sahiplerini hunharca, acımasızca katleden hizmetçiler.O aile onları aralarına alıp yaşarken ne bileceklerdi bir gün bunları yaşayacaklarını? Okullar haftaya açılacak MEB'in yeni uygulamaları.Aslında bu başka bir yazımın konusu olacak ama buradan değinmeden edemeyeceğim.

TEOG diye bir sınav çıkarıp ilkokul mezunlarının gelişigüzel okullara kayıt yapmak.Başka bir travma değil midir? Haberleri seyrediyorum merkezi yerleştirme sistemi papazın çocuğunu bile İmam Hatip Lisesi'ne yerleştirmiş.Vay vay vay 'Nereye Gidiyoruz'.

Bu yaz bizim başımıza gelen olay ise çocuğum lise son sınıf sorumluluk sınavına girmesi gerek yine MEB baştan sınav kasım ayında diye okullara fax geçti.Daha sonra eylülün üçüncü haftasına alındı.Hala daha kesin gün belli değil.

Burada ki sorun bu durumda olan çocukların başka okulları kazanmış olsa dahi sorumluluk sınavına girip mezun olamadıkları için kayıt yaptıramadılar.Daha saysam neler çıkar ama burada keseceğim. Biliyorum biraz iç karartıcı bir yazı oldu ama maalesef gerçek bunlar.Sizde kendinize sorun biz 'Nereye Gidiyoruz'.Görüşmek üzere.

yazarlife

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder